KOULUTUKSET

Valmiita koulutuksia ja kursseja tai räätälöityjä koulutuksia organisaatiosi tarpeisiin aihepiireinä esim. johtaminen, työyhteisön kehittäminen, työhyvinvointi tai organisaation kehittäminen, kuntapuolella myös hallinto ja päätöksenteko, strategia, luottamushenkilökoulutukset.

  • Työhyvinvointiklinikka-koulutussarja

    Työhyvinvointiklinikka koostuu viiden, 1-1,5 tunnin mittaisesta webinaarista tai lähikoulutuksesta. Klinikkasarjan aiheina on

    1. Työuupumusta vai elämänuupumusta? Kerron alussa oman tarinani. Sitten pureudumme uupumukseen käsitteenä ja miten uupumuksen tunnistaa. Ja milloin on kyse työuupumuksesta ja milloin siitä tulisi pikemminkin puhua käsitteellä elämänuupumus.

    2. Multitaskingia vai multipaskingia? Tänä päivänä pitäisi tehdä montaa asiaa yhtä aikaa eli multitaskata, mutta onko jälki silloin priimaa vai paskaa? Todennäköisesti lähempänä jälkimmäistä. Millaista tulosta ja jälkeä sinä haluat saada?

    3. Palautuminen - mahdotonta(ko)? Onko palautuminen mahdotonta työpäivien aikana? Väitän, ettei ole, mutta eri mieltäkin saa olla. Jaetaan yhdessä hyviä käytäntöjä, koska palautua pitää pystyä muulloinkin kuin lomalla. Miten itseä pitäisi johtaa myös palautumisen osalta?

    4. Apinat olkapäillä! Tuntuuko sinusta esihenkilönä, että sinua pidetään vastausautomaattina? Teet kenties herkästi alaistesi ja työntekijöidesi hommia, koska ne hoituvat silloin sutjakkaammin. Miten opettaa työntekijät ottamaan vastuuta ja ratkaisemaan itse asioita? Miten ravistelet apinat olkapäiltäsi?

    5. Työhyvinvoinnin perusasia, mutta välillä niin hukassa eli hyvät käytöstavat. Unohdetaanko työpaikoilla tervehtiminen, kiittäminen, toisen auttaminen, työrauhan antaminen jne.? Miten nämä perusasiat palautetaan mieleen, jos ne ovat unohtuneet? Miten organisaatiokulttuurilla vaikutetaan työhyvinvointiin?

  • Esihenkilö! Ravistele apinat olkapäiltä!

    Tuntuuko sinusta esihenkilönä, että sinua pidetään vastausautomaattina? Syliisi heitetään ongelmia toisensa jälkeen ratkaistaviksi? Ryhdytkö ratkaisupuuhiin, vaikka tiimisi osaisi, mutta… Miten saada työntekijät ottamaan vastuuta ja ratkaisemaan itse asioita? Miten ravistelet apinat olkapäiltäsi?

    Koulutuksessa käsitellään mm. psykologista turvallisuutta, työyhteisökulttuuria, valmentavaa johtajuutta, työyhteisötaitoja sekä työyhteisön voimaannuttamista.

    Työyhteisön voimaantumiseen ja vastuunottoon vaikuttavat muun muassa psykologinen turvallisuus sekä työyhteisökulttuuri. Psykologisella turvallisuudella tarkoitetaan ilmapiiriä, jossa on turvallista olla, työntekijät uskaltavat ottaa riskejä ja olla haavoittuvaisia toistensa edessä. Työyhteisökulttuuri muodostuu muun muassa arvoista, sitoutumisesta, niin sovituista ja rakenteellisista kuin myös hiljaisista ja hyväksytyistä toimintatavoista.

    Valmentavan johtajuuden avulla työyhteisöä voidaan voimaannuttaa ja löytämään sen potentiaali entistä paremmin. Valmentavan johtajuuden myötä syntyy työkulttuuri, jossa jokainen kantaa oman vastuunsa ja sitoutuu yhteisen päämäärän edistämiseen.

    Koulutus on suunnattu esihenkilöinä toimiville tai sellaisiksi aikoville.

    Koulutus on noin 2 tunnin mittainen ja on räätälöitävissä tilaajan tarpeiden mukaisesti ja toteutettavissa lähikoulutuksena tai etänä.

  • Työuupumusta vai elämänuupumusta?

    Tänä päivänä monet meistä suorittaa elämää. Suoritamme työtä, suoritamme vapaa-aikaa, suoritamme jopa läheisiä suhteitamme. Koko ajan pitää olla tehokas, saada aikaan. Töissä, kotona, joka paikassa. Unohdamme pysähtyä, elää hetkessä. Ja se näkyy kehossamme, mielessämme.

    Koulutuksessa pureudumme uupumukseen käsitteenä ja miten uupumuksen tunnistaa. Ja milloin on kyse työuupumuksesta ja milloin tulisi pikemminkin puhua käsitteellä elämänuupumus. Kerron myös oman tarinani siitä, kun johtaja uupuu ja miten se vaikuttaa työyhteisöön ja miten se myös toipuu.

    Koulutus on noin 1-1,5 mittainen ja se voidaan toteuttaa sekä lähinä että etänä.

  • Multitaskingia vai multipaskingia?

    Tänä päivänä pitäisi tehdä montaa asiaa yhtä aikaa eli multitaskata, mutta onko jälki silloin priimaa vai paskaa? Todennäköisesti lähempänä jälkimmäistä. Millaista tulosta ja jälkeä sinä haluat saada aikaan?

    Koulutuksessa käymme läpi, mitä multitaskaaminen on ja miten se vaikuttaa kognitiivisiin toimintoihimme. Ja miksi multitaskaaminen on useimmiten pikemminkin multipaskaamista eli sitä, että tehdään samanaikaisesti montaa asiaa paskasti eikä saada mitään aikaan ja jos saadaan, niin se on paskaa ja uuvuttanut vieläpä tekijänsä.

    Koulutus antaa keinoja, miten multitaskaamisesta pääsee eroon ja keskityttyä käsillä oleviin asioihin paremmin ja laadukkaammin.

    Koulutus on kestoltaan noin 1-1,5 tuntia ja se voidaan toteuttaa sekä lähinä että etänä.

  • Palautuminen - mahdotonta(ko?)

    Onko palautuminen mahdotonta työpäivien aikana? Väitän, ettei ole, mutta eri mieltäkin saa olla. ;) Miten itseä pitäisi johtaa myös palautumisen osalta?

    Koulutuksessa pureudutaan palautumiseen ja sen vaikutuksiin elimistössämme sekä keinoihin, miten palautumista voidaan edistää työpaivien aikana, jotta vireyttä riittäisi myös vapaa-ajalle.

    Koulutus on noin 1 -1,5 tunnin mittainen ja se on mahdollista toteuttaa sekä lähi- että etäkoulutuksena. Sopii erityisen hyvin esimerkiksi tyhy-päivien yhteyteen.

  • Käytöstavat työpaikalla

    Miten käytöstavat vaikuttavat työhyvinvointiin? Miten töissä tulee yleensäkin käyttäytyä? Mitä jokaiselta työntekijöiltä voidaan minimissään vaatia käyttäytymisen suhteen? Millaista käyttäytymistä organisaatiokulttuuri tukee? Entä onko olemassa hankalia työntekijöitä ja työkavereita?

    Yllä oleviin kysymyksiin etsitään koulutuksessa vastauksia ja pureudutaan teemaan erilaisten esimerkkien kautta.

    Koulutus on noin 1-1,5 tunnin mittainen ja se sopii hyvin työyhteisöille. Koulutus voidaan järjestää sekä lähinä että etänä.

“Puhut asioista lempeästi ja huomioit kaikki mukana olijat, mutta et pakota ketään osallistumaan vaan jatkat luontevasti eteenpäin mikäli kuulijat ovat hiljaisuudessa. Olet kokonaisuudessaan selkeä kouluttaja/ valmentaja.”

— Työhyvinvointiklinikkaan osallistunut

“Vilman klinikalla puhuttiin välittömästi, ennakkoluulottomasti ja reippaasti uupumuksesta, sitä ympäröivistä ilmiöistä, toipumisesta sekä ehkäisemisestä. Aito ja reipas voimaannuttava tilaisuus!”

— Jarkko Sanisalo, HR Business Partner